Ga terug

Banana pancakes

Wanneer je pannekoeken wilt eten, maar toch gezond wilt doen. Gebruik bananen als hoofdingrediënt en je hoeft er maar weinig ingrediënten aan toe te voegen om het smaakvol te maken. Het is ook nog eens zo gepiept, dus heb je honger en zin in een gezonde pannekoek als ontbijt of lunch, dan hebben wij het ideale recept voor jou!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang lunch, ontbijt, Snack
Keuken American, French, Indian, Italian
Porties 1 persoon

Equipment

  • Staafmixer
  • Koekenpan
  • Platte spatel
  • Pollepel

Ingrediënten
  

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel zonnebloempitten
  • Optioneel: 1 eetlepel havermout of 1 eetlepel agave siroop
  • Topping: Je kan ander soort fruit gebruiken als topping, zoals blauwe en rode bessen, bramen, frambozen, maar natuurlijk ook Griekse yoghurt of Franse kwark.

Instructies
 

  • Doe de banaan en het ei in de staafmixer en mix dit tot één geheel. Voeg daarna de kruiden en zaden toe om smaak toe te voegen. Meng dit allemaal tot een glad beslag dat je zo de pan in kan gieten.
  • Giet met een pollepel een kleine hoeveelheid in de pan. Zorg hierbij dat de hoeveelheid goed verspreid is waardoor de pannekoek dun genoeg wordt.
  • Laat de pannekoek warm worden totdat de bovenkant hard wordt en de onderkant los raakt van de pan. Draai hem dan voorzichtig om met een platte spatel. De pannekoek is uiteindelijk klaar als de kleur wat donkerder aanslaat en de pannekoek is zijn geheel los laat van de pan.
Trefwoord budget, Gezond, simpel, snel, Warm