216

Pizza met broccoli bodem

Een gezonde pizza is toch hét nieuwe eten! Probeer deze broccoli pizza met toppings die je zelf maar wilt.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 55 min

Equipment

  • Mandoline
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 1 Broccoli
  • 1 Ei
  • 9 eetlepels geraspte Parmigiano
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Knoflook
  • 4 bolletjes Mozzarella
  • 200 gram tomatenfrito / tomatenpuree

Instructies

  • Verwarm de oven met hetelucht stand op 180 gracen Celsius
  • Pluk de broccoli roosjes van de stronk af en doe deze in een Mandoline. Gebruik alleen de broccoli roosjes voor een extra krokante bodem.
  • Voeg het ei, 3 eetlepels Parmigiano, Mozzarella en de kruiden toe aan de broccoli
  • Verspreid het deeg met een spatel over het bakpapier zodat het ongeveer 0,5 mm dik is. Kies een vorm uit die jij als pizza vorm wenst te hebben. Druk hierbij het deeg goed aan. Zet de bodem in de oven voor 15 minuten.
  • Bereid de toppings voor. Kies hierbij ingrediënten die jij het liefste op je pizza hebt. Wij hebben gekozen voor mozzarella, salami, courgette, champignons, bosuitjes, zongedroogde tomaten en cheddar kaas. Je kan de hoeveelheid zelf bepalen, maar let hierbij op dat je het niet te dik bedekt om de bodem hard genoeg te houden.
  • Zet vervolgens de bedekte pizza opnieuw in de oven voor 5 tot 10 minuten, zodat de mozzarella (of andere kaas gerelateerde ingrediënten die je gebruikt) goed gesmolten is.
  • Laat de pizza voor 5 minuten afkoelen en serveer met eventueel een handje Rucola of een snufje peterselie eroverheen.
Gang: Main Course
Trefwoord: broccoli, diner, Gezond, groenten, Oven, pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Babeliciousfood © Copyright 2020. All rights reserved.
Close